Genel Haberler
Memur-Sen Heyeti Deprem Bölgesinde
Memur-Sen heyeti 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ‘Asrın Felaketi’nin ardından bölgenin son durumunu yerinde incelemek ve bölgede yaşamını sürdüren kamu görevlilerinin talep ve beklentilerini kayıt altına almak amacıyla Hatay, Kilis, Gaziantep, Osmaniye ve Adana’yı ziyaret etti.
Geçtiğimiz günlerde bölgeyi ziyaret ederek depremden etkilenen şehirlerin durumu hakkında bilgi alan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın talimatıyla; bölgedeki kamu çalışanlarının durumunu tespit etmek ve ilgili yerlere iletmek üzere rapor hazırlamak amacıyla sendikalarımızın genel başkan yardımcılarından ve teknik uzmanlardan oluşan heyet, bölgeye gitti. Deprem bölgesine giden ilk heyette Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı Başkanlığında, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Urhan, Birlik Haber-Sen Genel Başkan Yardımcısı Recep Dağtekin, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Temel, Bayındır Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Şimşek ve Memur-Sen Toplu Sözleşme ve Mevzuat Koordinatörü Raşit Eğin bulundu. Öncelikle depremin en çok etkilediği şehir olan Hatay’ı ziyaret eden heyet burada incelemelerde bulundu. Ardından konteyner kentlerde yaşan vatandaşları ve kamu görevlilerini ziyaret eden Memur-Sen heyeti, yaşam koşullarını, iş yükünü, bölgedeki koşulların oluşturduğu olumsuzlukları ve çözüm yollarını istişare etti. Ayrıca görüşmelerde; deprem tazminatından fazla çalışma ücretine, personel istihdamından konut sorununa, ulaşımdan alt yapıya, personel görevlendirilmesinden tazminat ve fazla çalışma ücretinde kapsam dışında bırakılan bölgelere ve diğer sorunlara birçok konu ele alındı.
“Sorunlar raporlanarak ilgili yerlere ulaştırılacak”
Depremin yaşandığı ilk andan itibaren bölgede emek sarf eden kamu görevlilerinin deprem sonrasında oluşturulan personel sisteminden, uygulamalardan ve mevzuattan kaynaklanan sorunları için istişarelerde bulunuldu. Heyet, bölgedeki Memur-Sen İl Temsilciliklerini ziyaret ederek şube başkanları ve yönetim kurulları ile de bir araya gelerek bölgede yapılması gerekenleri kayıt altına aldı. Gerçekleştirilen görüşmelerde konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, “Deprem bölgesinin tekrar kalkınması ve ihya olması için gece gündüz demeden birçok sorumluluğu üstlenerek görevini hakkıyla ve layıkıyla yerine getiren kamu görevlilerimizin sorunlarını çözüme kavuşturmak için bağlı sendikalarımızla rapor hazırlayacak ve ilgili yerlere ileteceğiz” ifadelerini kullandı.
Bölgede gerçekleştirilen istişareler ve çözüm bekleyen başlıca konular şu şekilde sıralandı:
Deprem bölgesindeki tüm kamu çalışanlarına bu bölgede kalmayı teşvik edecek şekilde sosyal ve ekonomik haklar verilmesi. Örnek olarak deprem tazminatı ve fazla çalışma ücretinin en az 2 yıl daha ödenmesi ve miktarının bu bölgede kalmayı teşvik edecek şekilde arttırılması.
Türkiye’nin neresinde olursa olsun deprem bölgesine gelip çalışmak isteyen kamu görevlilerinin sözleşmeli ve kadrolu olmalarına bakılmaksızın tayinlerinin bu bölgeye yapılabilmesinin sağlanması.
Deprem bölgesi içerisinde eşleri farklı illerde olanların eş mazeret tayin hakkı verilerek aile bütünlüğünün sağlanması. Deprem bölgesi dışında da olsa deprem bölgesinde çalışmak isteyenlere eşleriyle birlikte aynı ilde çalışma imkânının verilmesi.
Deprem nedeni ile birçok kamu çalışanı başka illere tayinle gittiğinden bölgedeki birçok resmi kurumda yeterli sayıda kamu çalışanı bulunmaması ve birçok işin az sayıda çalışan tarafından yapılıyor olması nedeniyle bölgeye yeni atama yapılarak personel açığının kapatılması veya başka illerden tayin yoluyla çalışanların bölgeye gönderilmesi.
Kamu görevlilerinin konteynerde kalsa dahi (kamu görevlilerinin büyük bir kısmının ailesi il dışında olduğu dikkate alınarak) kira yardımlarının kesilmemesi ve bölgede kalmalarının teşvik edilmesi.
Deprem bölgesinde kalmayı teşvik amaçlı kamu çalışanının isteği de göz önünde bulundurularak TOKİ tarafından düşük faizli veya bazı vergilerden muaf tutularak uygun koşullarda ev edinme imkânı sağlanması.
Kamu görevlilerine asli görevlerinin dışında konteynır kentlerde ayrıca görev verilmesi nedeniyle ayrıca ilave ücret verilmesi.
Ulaşımda yaşanan sorunlar, servis imkanının verilmesi veya ulaşım ücreti ödenmesi.
Genel Haberler
- Genel Başkan Yıldız’ın Katılımı ile Adana İl Divan Toplantısı Gerçekleştirildi
- 2024 Yılı KİK Görüşmelerinin İkincisi Gerçekleştirildi
- Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Birimleri Arası Futbol Turnuvası Başladı
- Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!
- Emekli Kamu Görevlilerinin Örgütlenme Hakkı Paneli Gerçekleştirildi
- Diyanet-Sen 50. Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirgesi
- Diyanet-Sen 50. Başkanlar Kurulu Mersin’de Gerçekleştirildi
- Diyanet-Sen’den Yine Bir Hukuk Zaferi…
- Genel Başkan Yıldız: Sendikacılığa Yeni Bir Tarz ve Soluk Getirdik
- Kararlı Mücadelemiz Sonuç Verdi, Servis Hizmeti Geri Geldi
- Yıldız: Amacımız Din Görevlilerinin Emeğinin Değerini Yükseltmek
- Aday Din Görevlisinin Sözlü Sınavda Başarısız Sayılmasına Mahkeme Dur Dedi
- Diyanet-Sen Kronikleşmiş Sorunları Çözüme Kavuşturdu
- İstanbul’dan Soykırıma Lanet, Direnişe Bin Selam
- Yıldız: Sorunu Bilmeden Çözüm Üretemezsin
- Yıldız: Türkiye’nin Her Köşesinde Devletin Birer Elçisi Olarak Görev Yapmaktayız
- Camiler ve Din Görevlileri Haftamız Kutlu Olsun
- Yıldız: Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Odak Noktası Din Görevlileri Olmalıdır
- Yıldız: Diyanet-Sen Varsa Çözüm Var, Kazanım Var…
- Yıldız: Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda Odak Noktası Din Görevlilerimiz Olmalıdır
- DİB Başkanı Erbaş'a Din Görevlilerinin ve Merkez Taşra Teşkilatının Sorunları İletildi
- Genel Başkan Yıldız İçişleri Bakan Yardımcısı Turan’ı Ziyaret Etti
- Genel Başkan Yıldız TV 5’in Canlı Yayın Konuğu Oldu
- KAMUOYUNA DUYURU!
- Yıldız: Yeni Ufuklara Kararlı Adımlarla Yürüyoruz