Genel Haberler
4+4+4 Eğitim Sistemimiz İçin Önemli Bir Adımdır
28 Şubat sürecinde toplumun büyük tepkisine rağmen uygulamaya konulan 8 yıllık kesintisiz eğitim 15. yılında tarihe karıştı. Zorunlu eğitimim 4+4+4 şeklinde kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasa teklifi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.
28 Şubat sürecinde toplumun büyük tepkisine rağmen uygulamaya konulan 8 yıllık kesintisiz eğitim 15. yılında tarihe karıştı. Zorunlu eğitimim 4+4+4 şeklinde kademeli olarak 12 yıla çıkaran yasa teklifi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.
Dört gündür Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen '4+4+
Köşk'ün onayı ve Resmî Gazete'de yayımından sonra yürürlüğe girecek kanuna göre ilköğretim, 4 yıl süreli ve zorunlu ilkokul ile 4 yıl süreli ve zorunlu ortaokuldan oluşacak. 4 yıllık lise de zorunlu olacak.
Zorunlu lise uygulaması 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak, ancak hükümet bunu bir yıl erteleyebilecek. İlkokul ve ortaokulların bağımsız okullar hâlinde kurulması esas olacak. Ancak imkân ve şartlara göre ortaokullar, ilkokullarla veya liselerle birlikte de kurulabilecek.
Mecburî ilköğretim çağı 6-13 yaş grubundaki çocukları kapsayacak. Bu çağ çocuğun 5 yaşını bitirdiği yılın eylül ayı sonunda başlayıp 13 yaşını bitirip 14 yaşına girdiği yılın öğretim yılı sonunda bitecek. Böylece okula başlama yaşı bir yıl erkene alınmış olacak. Halen ilköğretim kurumlarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarında eğitim görenler eğitimlerini bu kurumlarda tamamlayacak.
Düzenlemeyle, Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimiz'in hayatı ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulacak. İmam-hatip liselerinin ortaokul kısımları yeniden açılacak. Ortaokullarda lise eğitimini destekleyecek şekilde öğrencilerin yetenek, gelişim ve tercihlerine göre seçmeli dersler oluşturulacak. Bu okullarda okutulacak diğer seçmeli dersler ile imam-hatip ortaokulları ve diğer ortaokullar için oluşturulacak program seçenekleri Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenecek.
Katsayı adaletsizliği yasadan da çıktı
YÖK'ün idari bir kararla kaldırdığı katsayı uygulaması yasadan da çıkarılırken, üniversiteye yerleştirme puanlarının hesaplanmasında adayların ortaöğretim başarıları da dikkate alınacak. Ortaöğretim bitirme başarı notları en küçüğü 250, en büyüğü 500 olmak üzere ortaöğretim başarı puanına dönüştürülecek. Ortaöğretim başarı puanının yüzde 12'si, yerleştirme puanı hesaplanırken, bu, merkezi sınavdan alınan puana eklenecek.
Genel Haberler
- “Yeni Türkiye Yüzyılında Diyanet” Kitabımız Çıktı
- Genel Başkan Yıldız İskilipli Atıf Hoca’yı Anma Programına Katıldı
- Ekim KİK Kararları Yeni Kazanımlar Getiriyor
- Diyanet-Sen: Ayrıcalıklı Sendikacılığın Adresi!
- Vekil İmam Hatiplerden Sendikamıza Ziyaret
- Diyanet-Sen’den DİB Önünde Eylem
- Vefatının 15. Yıl Dönümünde Özlem, Minnet ve Dualarla Anıyoruz
- Miraç Arınma ve Yükseliştir
- Diyanet-Sen Vefanın Adıdır
- Vekil Aylıklarına İlişkin İkinci Karar, Ankara İdare Mahkemesi’nden Geldi
- Genel Başkan Yıldız Zonguldak Müftülük Toplantısına katıldı
- Diyanet-Sen 2. Teşkilat Eğitim Toplantısı Yalova’da Gerçekleştirildi
- 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Yargı Kararları ve Hukuki Tartışmalar Sempozyumu Tamamlandı
- İMZA KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ
- Memur-Sen 41. İl Temsilciler Toplantısı Gerçekleştirildi
- “Gelirde Adalet İçin Refah Payı İstiyoruz”
- Üç Aylar ve Regaib Gecenizi Tebrik Ederiz
- 2024’ün Son KİK’i Yeni Kazanımlar Getiriyor
- Noel Kutlamalarının Kaynağı Pagan Dinlerdir
- Yıldız, Diyanet İşleri Başkanlığı Futbol Turnuvası Final Maçına Katıldı
- SGK 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
- Genel Başkan Yıldız Diyanet işleri Başkanı Ali Erbaş’ı Ziyaret Etti
- Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Vefatının 88. Yıl Dönümünde Rahmetle Yad Ediyoruz
- Memur-Sen’den Mustafa Elitaş ve Efkan Ala’ya Ziyaret
- Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Yılın Son KİK Toplantısı Yapıldı